Skip to main content
  • Download hier onze actuele
    sortimentslijst 2024 >>

Welkom bij Boomkwekerij van Laak in Diessen, Noord-Brabant

Boomkwekerij van Laak in Diessen

Boomkwekerij van Laak kweekt sierheesters, solitairen, meerstammige boomvormen, meerstammige struikvormen, een klein assortiment groenblijvende solitairen en hoogstammen in de volle grond.

De kwekerij bestaat inmiddels al meer dan 25 jaar. Door de jaren heen zijn we ons steeds meer gaan specialiseren. We hebben de teelt en kwekerij gevormd vanuit onze passie voor assortiment, habitus en mooie bloeiwijze.

Boomkwekerij van Laak staat garant voor een kwalitatief goed product.

Ruim assortiment in diverse maten

Boomkwekerij van Laak biedt u een zeer breed assortiment in verschillende groeivormen en we hebben een grote diversiteit aan maten. We streven naar een perfecte kwaliteit en een goede maatvoering met bekweekte vertakking. Ons plantgoed komt hoofdzakelijk van geselecteerde leveranciers waar we jaarlijks ons plantgoed van betrekken. Een gedeelte van ons plantgoed kweken we zelf, omdat het niet in de gewenste kwaliteit beschikbaar is.

Ons doel is waar mogelijk het assortiment verder uit te breiden. We blijven altijd op zoek naar nieuwe soorten die een aanvulling zijn in de vorm van een mooie groeiwijze, mooie bast of een mooie bloeiwijze.

Solitairen

Boomkwekerij van Laak kweekt een klein assortiment solitairen. Dit zijn voor een gedeelte soorten die niet geschikt zijn om door te kweken als meerstammige, maar als solitair wel prima tot hun recht komen. Ook enkele soorten die wel geschikt zijn als meerstammige worden als solitair gekweekt, omdat ze ook in deze vorm prima toepasbaar zijn.
Bekijk ons assortiment Solitairen
Acer griseum
Carpinus japonica
Cornus Ascona
Cornus controversa
Cornus controversa Variegata
Cornus Eddie's White Wonder
Cornus nutallii Monarch
Frangula alnus Fine Line
Juglans regia
Nyssa sylvatica
Quercus acutissima
Quercus alba
Quercus bicolor
Quercus dentata C.F. Miller
Quercus macrocarpa
Quercus phellos

Sluit assortiment

Groenblijvend

De soorten die wij als groenblijvend kweken worden voor een gedeelte als beveerde solitairen gekweekt. Daarnaast kweken we een klein assortiment in spil en hoogstamboom.
Bekijk ons assortiment Groenblijvend
Calocedrus decurrens
Calocedrus decurrens Pillar
Cedrus libani
Cedrus libani Fastigiata
Ilex Nellie R. Stevens
Pinus nigra laricio
Pinus nigra nigra
Pinus sylvestris
Sequoia sempervirens
Sequoiadendron giganteum

Sluit assortiment

Perfecte kwaliteit wortelgestel

De oppervlakte van de kwekerij is 10 hectare en is gelegen op humusrijke zandgrond. Hierdoor is het mogelijk om kwalitatief goede planten met een perfect wortelgestel te kweken.

Onze planten blijven maximaal 3 jaar staan en worden daarna, indien nodig, verplant en doorgekweekt op ruimere afstand.

Boomkwekerij van Laak probeert zo duurzaam mogelijk te kweken door het gebruik van bodemherbiciden tot het minimum te beperken. We passen zo veel als mogelijk mechanische onkruidbestrijding toe door middel van gesprcialiseerde schoffelmachines. Daarnaast maken we gebruik van grasbanen en groenbemesters om de ontwikkeling van natuurlijke vijanden te stimuleren. Insecticiden worden zelden gebruikt. We willen het milieu sparen en het natuurlijk evenwicht behouden. Enkel bij een zware aantasting wordt zeer lokaal een bespuiting toegepast.

Voor het maken van kluiten maken we gebruik van een rooimachine. De kluiten worden met jute, acryl of draadkorf gemaakt.

Centrale ligging bij boomteelt centra in Brabant

U vindt Boomkwekerij van Laak in Diessen. Het dorp ligt iets ten zuiden van Tilburg en is daarmee centraal gelegen tussen de Brabantse teeltcentra Zundert, Haaren en Oirschot. Ook Boskoop en Opheusden liggen op korte afstand van onze kwekerij.

Via de nabij gelegen snelweg A58 zijn we logistiek zeer goed bereikbaar. Daarnaast hebben we goede contacten met diverse, vertrouwde transporteurs. We kunnen in overleg bijna dagelijks planten afleveren in binnen en buitenland.

Flexibele service

Doordat we een klein bedrijf zijn heeft u direct contact met de eigenaar Walter van Laak. Hierdoor weten we precies wat de klant wil en proberen we zo goed mogelijk te voldoen aan de wensen van de klant. Dit vinden we belangrijk, want de klant staat centraal. Op deze manier zijn we zeer flexibel en kunnen we te allen tijde aanpassingen doen indien nodig.

Vanwege de compacte organisatie kunnen we snelle en efficiënte service verlenen.

Informeer naar de mogelijkheden!